Lloret de Mar

Visita Lloret de Mar al nostre Tour Realitzat per Air Media

Lloret de Mar és una ciutat catalana de la comarca de la Selva, dins de la Selva Marítima, al sud de la Costa Brava. Judicialment, forma part de Blanes i la seva demarcació electoral és Santa Coloma de Farners. Pionera en el turisme europeu dels anys 50, Lloret s’ha convertit en una de les destinacions turístiques més importants. Punt de trobada de cultures i tradicions, manté la seva identitat cultural. A tradicions que resten immutables al pas del temps, n’ha incorporat de més actuals, com a ciutat cosmopolita i capdavantera que és. Juntament amb Blanes i Tossa de Mar, conformen una unitat territorial i turística que acull més de 80.000 residents i 1.500.000 turistes a l’any.

Presenta unes platges excel·lents, de sorra granulada i de topografia rocosa, en les quals hi ha les zones més paradisíaques i úniques de tota la Costa Brava. Les seves platges més importants són les de Canyelles, Fenals, Treumal, Cala Boadella, Platja de Lloret (al centre de la vila) i la de Santa Cristina. Amb una gran oferta hotelera, cultural i d’oci, Lloret ofereix als seus habitants i visitants un paradís de sensacions, emocions i sentiments que resten a la memòria el llarg del temps.

Ara bé, Lloret no són només platges. Cal tenir en compte el seu ric patrimoni cultural i natural. Poblats ibèrics, castells medievals, ermites, jardins, etc. són testimonis dels orígens de la vila i reflex del pas del temps. Per això, senderisme, ciclisme de muntanya, submarinisme, caiac, etc. són diverses activitats per descobrir els racons més inexplorables i encantadors de Lloret.

En un passat remot, les activitats econòmiques de la vila giraven al voltant de la pesca, l’agricultura i també parcialment la indústria del suro, vinculada amb la poderosa indústria en el seu dia existent a la propera vila de Sant Feliu de Guíxols, però des de la dècada dels anys seixanta, el motor principal de l’economia ha estat el turisme, que gaudí d’un gran desenvolupament i que ha convertit Lloret de Mar en el ressort turístic més important de Catalunya.

La població de Lloret de Mar compta amb molts monuments transcendentals per a la seva història com a municipi. Entre altres hi ha la Dona Marinera. És una estàtua d’una dona mirant al mar de la qual encara avui en dia es pot observar la bellesa i està situada en un punt estratègic de la població. Aquest monument té un gran significat per als lloretencs i encara a la població es conta aquesta història: Fa molts i molts anys, la població de Lloret es dedicava a la pesca. Els homes mariners agafaven un vaixell de pescadors i s’endinsaven mar endins per a poder donar menjar a les seves famílies. Aquests vaixells estaven mesos i mesos a alta mar, i les dones no tenien cap mena de notícia dels seus marits durant aquest temps. Molts mariners no tornaven, ja que morien a alta mar; d’altres, sí. Les dones cada dia anaven a veure l’horitzó per si veien un vaixell pescador tornar cap a terra. En honor a aquestes dones angoixades, es va decidir inaugurar el monument de la Dona Marinera. Per aquest motiu, aquest monument representa una dona mirant al mar esperant veure algun vaixell.

Directory

Find More